Srbija i Balkan

Završna konvencija koalicije Srbija protiv nasilja, posle skupa šetnja do RIK-a

Koalicija "Srbija protiv nasilja" organizovala je predizborni skup i protesnu šetnju u Beogradu
Završna konvencija koalicije Srbija protiv nasilja, posle skupa šetnja do RIK-a© A.H./ATAImages

U Beogradu je održana završna konvencija koalicije "Srbija protiv nasilja".

Okupljenima na Trgu republike večeras se obratilo više kandidata sa liste na čelu sa nosiocima Marinikom Tepić i Miroslavom Aleksićem.

Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Srbija protiv nasilja", rekao je da su pred Beograđanima odsudni izbori, oni na kojima građani neće birati stranke već u kakvom gradu će živeti.

"A ne želimo da živimo u gradu u kom vladaju haos i nasilje...Ne želimo da živimo u gradu kome se uništavaju simboli grada da bi njihovi bahati investitori prodavali stanove po 5.000 po kvadratu", rekao je Obradović i poručio: "Ovog puta imamo i protiv koga da glasamo, a i za koga".

Nosilac liste u Beogradu Dobrica Veselinović rekao je na večerašnjem mitingu "Srbija protiv nasilja" na Trgu republike da su Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić oterali mladost Srbije. On je pozvao građane da izađu na izbore 17. decembra, uz poruku: "Promena je počela!"

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke pozvao je prisutne "da se 17. decembra upišemo u knjigu živih".

"Ovo je borba za slobodu. Ili Srbija ili mafija, to je jedina parola. Neću da danas deca uče iz knjige žalosti iz 'Ribnikara'. Kako je moguće da crnina bude narodna nošnja naših građana. Biramo ili šajkača ili napredni fantomi. Srbija će napraviti dobar izbor. Pobedićemo parizer dahije, ovo je zemlja slobode, a ne parizera", poručio je Milivojević.

Nebojša Zelenović (Zajedno) poručio je okupljenima: "U nedelju imamo svu vlast, da li želimo da se napokon desi 6. oktobar. To nema veze ni sa jednom politikom, to zavisi samo od toga da li želimo da se desi 6. oktobar. Pozivam vas da nam date mandat za ostvarimo 6. oktobar".

Predsednik stranke "Srbija-centar" Zdravko Ponoš rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da shvati da je Srbija stala nakon 3. maja i tragedija koje su je zadesile i da je vreme da promeni smer.

Pozivamo sve da izađu u nedelju jer važno da povratimo pravo da živimo kako želimo, poručio je Ponoš.

Građanima se obratio i drugi nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić.

"Šetali smo ulicama širom Srbije pola godine i izborili se zajedno za izbore na kojima ćemo imati priliku da biramo u kakvoj zemlji želimo da živimo. Ali pre 17. decembra hajde da im pokažemo da većina nas želi samo normalno da živi, da nam deca bezbedno odrastaju, da nam državom ne upravljaju mafija i kriminal, da stavimo tačku na pljačku države. Zato nam se pridružite sutra da govorimo o politici nade i podelimo veru u mogućnost promene. Promene su počele! Vidimo se!", poručio je Aleksić uoči završnog predizbornog skupa.

Predizborni skup završen je šetnjom do Republičke izborne komisije.

image