Srbija i Balkan

Stručnjak za bezbednost: Protesti kazna Srbiji jer nije uvela sankcije Rusiji i priznala "Kosovo"

Prema rečima stručnjaka za bezbednost Slobodana Župljanina, opozicija u Srbiji je duboko korumpirana, dok pojedini iz opozicije i sami priznaju ko im daje novac
Stručnjak za bezbednost: Protesti kazna Srbiji jer nije uvela sankcije Rusiji i priznala "Kosovo"© ATA Images

Protesti koje ovih dana gledamo u Beogradu su deo već utvrđenog plana, "ružičaste revolucije" koju su Zapadne sile pripremile Srbiji kako bi je kaznile zbog neuvođenja sankcija Rusiji, rekao je univerzitetski profesor, stručnjak za bezbednost i predsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin.

"Ovo što opozicija u Srbiji radi, radi na štetu svih Srba. Strane sile pokušavaju da promene volju naroda, da se Srbija kazni jer nije uvela sankcije Rusiji, ni priznala nezavisnost tzv. Kosova", istakao je Župljanin.

Kako on dodaje, to nije ništa drugo nego poziv na rušenje sistema na ulici.

"Ono što je ohrabrujuće, rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dokazalo su da je sposobno, kao i da su se oduprli ovakvim provokacijama", dodaje Župljanin.

Kada je reč o glasanju Srba iz Republike Srpske, Župljanin ističe, da taj broj nije mogao da značajno utiče na rezultat izbora. 

"Od toga ko je na vlasti u Srbiji, uveliko zavisi kakva će biti situacija i u Republici Srpskoj. Danas imamo situaciju, kada je odnos Srba iz Srbije i Republike Srpske na zavidnom nivou", navodi Župljanin.

Opozicija u Srbiji je duboko korumpirana, naglasio je Župljanin, ističući da pojedini iz opozicije i sami priznaju ko im daje novac. 

"Njihov jedini motiv je da izvršavaju naloge onih koji ih plaćaju, ali na svu sreću u Srbiji još uvek postoji dovoljno demokratskog integriteta", dodao je Župljanin.

Kada je reč o Kristijanu Šmitu, njegovom delovanju na prostoru BiH, Župljanin dodaje da je od njega sve moguće očekivati, ali da njegove radnje nemaju nekakav uticaj, osim destabilizacije i dodatnog komplikovanja situacije u BiH. 

image