Srbija i Balkan

Doček Nove godine na planini stvar prestiža: Za četiri dana na Kopaoniku - 2.500 evra

Dvostruko više cene u odnosu na prošlu godinu neće biti spuštene do kraja zimskog raspusta
Doček Nove godine na planini stvar prestiža: Za četiri dana na Kopaoniku - 2.500 evra© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Na svim srpskim snežnim vrhovima vlada pomama za proslavu nove 2024. godine, najskuplji hoteli davno su rezervisani, a u privatnim smeštajima, vikendicama i apartmanima, traži se mesto više.

Pogotovo u periodu od 29. decembra do 1. januara.

Upravo za te datume popunjenost je gotovo 97 odsto u svim smeštajnim jedinicama na srpskim planinama, iako su cene duplo veće u odnosu na prošlu godinu, tvrde iz Udruženja hotelijera Srbije.

Za četiri noćenja u hotelu za dvoje, koji uključuje doček Nove godine, na planinama u Srbiji treba odvojiti i do 2.500 evra.

Za hotel u centru Kopaonika od 29. decembra do 1. januara, potrebno je platiti 290.908 dinara, piše N1.

A nekoliko prvih noći 2024. godine na Zlatiboru dve osobe će koštati 190.359 dinara. Pored standardne sobe, u cenu je uključen doručak.

Na Divčibarama je za period od 30. decembra do 3. januara potrebno odvojiti 114.000 dinara. U cenu je uračunata svečana večera za doček Nove godine, ali se konzumiranje pića dodatno plaća.

Na planini Tara hotelski smeštaj je mnogo jeftiniji. Za period od 29. decembra do 2. januara za dvokrevetnu sobu potrebno je odvojiti 64.000 dinara, s tim što se doček Nove godine dodatno plaća 9.000 dinara po osobi.

Turistički radnici kažu da će se gužve nastaviti tokom celog zimskog raspusta.

"Zato što raspust traje od 1. do 21. januara, a u planinskim centrima Srbije ima 45 hotela (3.300 soba), interesovanje je tri puta veće. Zbog velike potražnje, ugostitelji neće spuštati cenu", objasnio je Georgi Genov za N1.

image