Srbija i Balkan

Vučić o Putinovoj čestitki za Novu godinu: Logično i uobičajeno, oni to ne kriju

Rusija je velika zemlja koja ne mora bilo kome da se pravda za bilo šta, poručio je predsednik Srbije
Vučić o Putinovoj čestitki za Novu godinu: Logično i uobičajeno, oni to ne kriju© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je logično što mu je predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao Novu godinu.

Vučić je na pitanje novinara, kako komentariše, što je Putin čestitku uputio samo pojedinim liderima i narodima odgovorio:

"Mislim da sam i prošle godine dobio prazničnu čestitku. Uobičajeno i sasvim logično. Rusija je velika zemlja koja ne mora da se pravda bilo kome za bilo šta. Oni se ne osećaju ugroženo čak i kada veliki broj zemalja ne sarađuje sa njima. Oni nisu krili kome su čestitali, javno su to objavili. Ostajemo na evropskom putu, ali čuvamo svoja tradicionalna prijateljstva, i to je to", poručio je Vučić.

On je rekao da će Srbija ostati slobodna i suverena država koja će odluke donositi samostalno i nastaviće svoj put u EU, ali i da čuva tradicionalna prijateljstva i razvija odnose sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom.

image