Srbija i Balkan

GIK: "Beograd ne sme da stane" 49 mandata, "Srbiji protiv nasilja" 43

U Skupštinu Grada ulaze i izborne liste "Dr Miloš Jovanović - NADA za Beograd", "Mi - Glas iz naroda, Aleksandar Jerković", kao i "Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda"
GIK: "Beograd ne sme da stane" 49 mandata, "Srbiji protiv nasilja" 43© Antonio Ahel/ATAImages

Na osnovu 100 odsto obrađenih rezultata sa svih biračkih mesta u gradu Beogradu, izborna lista "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" dobila je 49 mandata, izborna lista "Srbija protiv nasilja – Dobrica Veselinović - prof. dr Vladimir Obradović" dobila je 43 mandata, izborna lista "Dr Miloš Jovanović - NADA za Beograd" dobila je sedam mandata.

Rezultate je saopštio predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić nakon što su izbori u subotu ponovljeni na tri biračka mesta u Beogradu.

Izborna lista "Mi-glas iz naroda, Aleksandar Jerković" dobila je šest mandata, a izborna lista "Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila-gradonačelnik Beograda" dobila je pet mandata, naveo je Lukić.

Lukić je istakao da su u Beogradu sva tri biračka mesta na kojima se sprovodilo ponovno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda zatvorena u subotu u 20 sati, a da je glasanje proteklo u miru i u skladu sa zakonom, saopšteno je iz GIK-a.

image