Srbija i Balkan

Ulice Beograda otvaraju srce: Niz manifestacija i humanitarnih akcija u prestonici

Bogat program za najmlađe u Beogradu na dan posle dočeka
Ulice Beograda otvaraju srce: Niz manifestacija i humanitarnih akcija u prestonici© Milos Tesic/ATAImages

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" i ove godine prava je radost koja se širi prvog januara u mnogim opštinama od podnevnih sati do večeri.

Događaj ima humanitarni karakter pa će kupovinom "crvenih nosića" posetioci biti u prilici da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

U Surčinu će program od 12 sati biti u dvorištu OŠ "22. oktobar". Učestvovaće animatori, artisti, muzičari, plesači i balerine. Ovog puta oni će sakupljati novac za lečenje jednog dečaka.

Novobeograđani će se od 11 časova okupiti u Bulevaru Zorana Đinđića, na prostoru između Crkve Svetog Dimitrija i TC "Merkator". Predstaviće se kulturno-umetničko društvo "Talija", KUD "Šumadija", Akademsko društvo "Novi Beograd" i KUD "Jeleče Novi Beograd".

Za najmlađe u podne će biti izvedena predstava "Novogodišnja mačka u čizmama", od 12.35 nastupiće učenici OŠ "Laza Kostić" sa profesorima Biljanom Dačević i Miloradom Miletom Đurićem, dok će od 13 sati hor OŠ "Branko Radičević" i učenica Tehničke škole "Zmaj" Teodora Pešić izvesti etno-pesme. Pop bend "Umreženi" nastupiće od 13.15 časova, a rok grupa "Paravan" od 14.45.

Za Rakovičane program će biti na platou kod "Mekdonaldsa" na Vidikovcu gde mališane očekuje novogodišnja predstava, a zabavan dečji program trajaće od 10 do 13 časova. Opština je obezbedila i paketiće.

U Obrenovcu će vesela smotra početi u 10 sati. Na pozornici na Gradskom trgu nastupiće izvođači, muzičari, plesači, glumci iz ovog kraja, animatori. Organizatori su opština i njena komisija za kulturu.

Požeška ulica, glavna štrafta na Banovom brdu, biće svojevrsna pozornica. Od podneva u muzičkom programu nastupiće Boris Režak, Angelina i "Neverne bebe". Uz dosta zabave, posetioci će moći da se okrepe kuvanim vinom i toplim čajem.

Voždovčani će se okupiti od 11 do 14 časova u Ustaničkoj ulici, na platou ispred Opštine Voždovac. Mališane će obradovati zabavne čarolije u kojima učestvuju žongler Filipino, mađioničari Piksi i Zeka, učenici Osme beogradske gimnazije i njihov hor, glumci i animatori, klovnovi, vilenjaci i Deda Mraz. A provod će biti bogatiji i uz zumba ples.

Ulica bratstva i jedinstva u Borči centar je glavne palilulske manifestacije. Ovde će, prema rečima Marka Paunovića, direktora Turističke organizacija Palilula, koja sa opštinom organizuje program, biti tridesetak izlagača sa unikatnim rukotvorinama. Novogodišnja čarolija počinje u 10 časova predstavom za decu, a "Plesom do snova" zabaviće se gosti od 10.50 do 11.30 časova, zatim sledi "Magični šou". Planirano je i druženje sa predškolskom ustanovom sa Palilule. Kruna programa biće "Nova godina u zemlji vilenjaka".

image