Srbija i Balkan

Šapić poziva "Mi - Glas iz naroda" u gradsku vlast: Kako je odgovorila Nestorovićeva lista

Izborna lista broj 13 "MI-GLAS IZ NARODA, Aleksandar Jerković" dobila je šest mandata u Skupštini Grada Beograda
Šapić poziva "Mi - Glas iz naroda" u gradsku vlast: Kako je odgovorila Nestorovićeva lista© ATA Images

Potpredsednik Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane", Aleksandar Šapić saopštio je da upućuje javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi "Mi - Glas iz naroda" da, ukoliko žele, razgovaraju o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine.

"S obzirom na to da je Gradska izborna komisija na jučerašnjoj sednici dodelila odborničke mandate i da od danas teče rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao što sam i najavio nakon izbora, upućujem javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi Mi – Glas iz naroda, Aleksandar Jerković, da, ukoliko žele, razgovaramo o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine i načinu na koji ćemo naš grad učiniti još boljim i lepšim" saopštio je Šapić.

Iz liste "Mi - glas iz naroda" odmah su odgovorili na ovaj poziv, ponavljajući svoje ranije opredeljenje - "u koaliciju ni sa kim".

"Povodom javnog poziva potpredsednika SNS i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine, 'Mi - glas iz naroda' ovom prilikom javno ponavlja svoj stav da ne podržavamo koaliciju ni sa koalicijom SNS-SPS ni sa potencijalnom koalicijom Srbija protiv nasilja i NADA", poručuju iz "Mi", ističući:

"Zainteresovani smo da preuzmemo potpunu odgovornost u vlasti, bez pravljenja kompromisa sa dosadašnjim načinom vladanja svih post-petooktobarskih vlasti, a to sa naših 6 mandata nije ni realno niti bi bilo fer za očekivati. Ako ne bude formirana nova gradska većina mimo nas i budu raspisani novi izbori, sada već kao parlamentarna lista imaćemo bolju priliku da predstavimo naš plan i program za upravljanje Beogradom, što će dati glasačima jasniji izbor od onog koji su imali na prethodnim izborima."

Na drugoj strani, iz Patriotskog pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" čiji je član Aleksandar Jerković nosilac liste "Mi - glas iz naroda" saopšteno je da očekuju da će njihovi koalicioni partneri iz udruženja "Mi" uskoro pozitivno odgovoriti na poziv tog pokreta da organizuju zajednički sastanak, na kome će razmeniti stavove po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, ali i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje.

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je juče, na osnovu Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, Rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike sa izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate.

GIK je 3. januara usvojila Ukupni izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, prema kojem je lista broj 1 ALEKSANDAR VUČIĆ – Beograd ne sme da stane dobila 49 mandata, izborna lista broj 3 SRBIJA PROTIV NASILjA – DOBRICA VESELINOVIĆ – prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ 43 mandata, a izborna lista broj 5 DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA BEOGRAD sedam mandata.

Izborna lista broj 13 "MI-GLAS IZ NARODA, Aleksandar Jerković" dobila je šest mandata.

image