Srbija i Balkan

Nosilac liste "Mi" za Beograd: Odluka o gradskoj vladi posle sastanka; Nestorovićeva lista odgovara

Jerkovićev pokret oglasio se saopštenjem da odluka tek treba da se donese, uprkos ranijem saopštenju liste "Mi – glas iz naroda". Oni su, naime, odmah odgovorili na Šapićev poziv, ponavljajući svoje ranije opredeljenje – "u koaliciju ni sa kim"
Nosilac liste "Mi" za Beograd: Odluka o gradskoj vladi posle sastanka; Nestorovićeva lista odgovara© ATA Images

Iz Patriotskog pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" čiji je član Aleksandar Jerković nosilac liste "Mi – glas iz naroda" saopšteno je da očekuju da će njihovi koalicioni partneri iz udruženja "Mi" uskoro pozitivno odgovoriti na poziv tog pokreta da organizuju zajednički sastanak, na kome će razmeniti stavove po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, ali i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje.

Patriotski pokret "Nema nazad, iza je Srbija" smatra da je veoma važno što je izborni proces zvanično okončan u zakonom propisanom roku i zahvaljuje svima koji su učestvovali na ovim izborima, a naročito onim građanima koji su podržali Koaliciju "Mi – glas iz naroda", čiji su nosioci bili Branimir Nestorović, na republičkoj, i predsednik pokreta Aleksandar Jerković, na beogradskoj listi.

"Svi glasači koji su izašli na izbore su nam važni, jer su time pokazali građansku odgovornost, ali se posebno zahvaljujemo onima koji su doprineli da na beogradskim izborima lista 'Mi – glas iz naroda – Aleksandar Jerković' osvoji 5,4 odsto glasova. Time su nam dali priliku i obavezali nas da utičemo na bolju budućnost Beograda, koji je u svakom smislu, privrednom, socijalnom i kulturnom, pokretački motor Srbije", navodi se u saopštenju pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

Na ovo Jerkovićevo saopštenje reagovala je lista "Mi - glas iz naroda" saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"'Mi - glas iz naroda' nije bio ni sa kim u koaliciji ni za republičke ni za gradske izbore, nismo na to ni imali pravo kao udruženje građana. Stoga mi i nemamo koalicione partnere s kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu. Svi naši kandidati i za Narodnu skupštinu Srbije i za Skupštinu Grada Beograda bili su isključivo kandidati liste 'Mi - glas iz naroda'."

Potpredsednik Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane", Aleksandar Šapić, saopštio je ranije danas da upućuje javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi "Mi – glas iz naroda", Aleksandar Jerković, da ukoliko žele, razgovaraju o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine.

Jerkovićev pokret oglasio se saopštenjem da odluka tek treba da se donese, uprkos ranijem saopštenju liste "Mi – glas iz naroda". Oni su, naime, odmah odgovorili na Šapićev poziv, ponavljajući svoje ranije opredeljenje – "u koaliciju ni sa kim".

"Povodom javnog poziva potpredsednika SNS-a i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine, 'Mi – glas iz naroda' ovom prilikom javno ponavlja svoj stav da ne podržavamo koaliciju ni sa koalicijom SNS–SPS, ni sa potencijalnom koalicijom 'Srbija protiv nasilja' i NADA", poručili su ranije iz "Mi".

image