Srbija i Balkan

Advokat na suđenju Zlatanu Arsiću: Izjava svedoka kontradiktorna, očekujemo oslobađajuću presudu

Utisak odbrane je da današnje svedočenje dokazuje alibi Zlatana Arsića, kaže advokat Vasilije Arsić

U Osnovnom sudu u Prištini, ponovnim ispitivanjem navodno oštećenog i glavnog svedoka B.M, danas je završen dokazni postupak na suđenju Zlatanu Arsiću iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, optuženom da je tokom 1999. godine počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Osoba koja tvrdi da je oštećena je tokom ispitivanja izjavila da ga je Arsić napao, ali da sa sigurnošću ne može da se seti datuma i meseca kada se to dogodilo, kao i da pretpostavlja da je bio februar ili mart.

Ispitan je i optuženi Arsić, koji je izjavio da je tokom 1999. godine u Kosovskoj Kamenici bio samo jednom, u decembru i da poznaje navodno oštećenog samo iz viđenja, ali je i dodao da nikada nije nosio srpsku uniformu.

Advokat Zlatana Arsića, Vasilije Arsić je izjavio da je danas završen dokazni postupak u ovom predmetu i dodao da je utisak odbrane da današnje svedočenje dokazuje alibi njegovom branjeniku.

"To nam pokazuje i današnje svedočenje ključnog svedoka tužilaštva koji je bio kontradiktoran, nejasan i protivurečan u izjavama koje je ranije davao u predistražnom, istražnom postupku i na suđenju danas. Očekujem da će sud doneti jednu pravednu odluku koja će zadovoljiti pravdu, a to je da Zlatan Arsić bude oslobođen optužbe koja mu se stavlja na teret", rekao je advokat Arsić.

Kako je naveo, završne reči odbrana i tužilaštvo izneće u petak, 2. februara. Ubrzo nakon toga biće izrečena i presuda.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je 28. jula prošle godine podiglo optužnicu protiv Arsića, po kojoj se sumnjiči da je u martu 1999. godine, navodno, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije, tukao Albanca B.M nanevši mu teške povrede.

Arsić je uhapšen 7. marta 2023. godine na administrativnom prelazu Bela zemlja.

image