Srbija i Balkan

Kurtijeva policija upala u srpsku ambulantu u Prištini

Osoblje ambulante je odvedeno u policijsku stanicu koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i ambulanta
Kurtijeva policija upala u srpsku ambulantu u PrištiniGetty © Carsten Koall

Policija tzv. Kosovva je upala u objekat koji preostali Srbi u Prištini koriste kao ambulantu. Policija se nalazi i unutra i ispred ulaza, objavio je "Kosovo onlajn".

Unutar ambulante nalazi se i srpsko medicinsko osoblje Doma zdravlja Priština, koje je kasnije odvedeno u policijsku stanicu koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i ambulanta.

Ispred se nalazilo i jedno sanitetsko vozilo sa beogradskim tablicama, koje je preusmereno ka parkingu prištinske policije.

Kao je objavio RTS, radi se o prostoru u kojem je do juna 1999. godine bila filijala Komercijalne banke, a onda sedište nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju, i improvizovana ambulanta koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština sa privremenim sedištem u Gračanici po sistemu Vlade Srbije.

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da postoji sumnja da su u objektu pružane nelegalne medicinske usluge.

"Osnovno tužilaštvo u Prištini obaveštava javnost da se, pod rukovodstvom državnog tužioca u koordinaciji sa Kosovskom policijom, vrši racija u objektu u centru Prištine, zbog sumnje da su u ovom objektu pružane nezakonite medicinske usluge", dodali su iz tužilaštva.

image