Srbija i Balkan

Spajić: Podržavam da svi iz parlamentarne većine budu u Vladi CG

Premijer Crne Gore je istakao da je ponašanje svih partnera definisano koalicionim sporazumom, tako da ko se bude ponašao na definisani način biće deo većine, a ko ne bude neće
Spajić: Podržavam da svi iz parlamentarne većine budu u Vladi CGGetty © Filip Filipovic

Premijer Crne Gore Milojko Spajić komentarisao je mogućnost da dođe do delimične rekonstrukcija Vlade u aprilu, i istakao da podržava nastojanje svih u parlamentarnoj većini da budu zastupljeni u izvršnoj vlasti, te da će se o tim pitanjima raspravljati kroz predviđene koalicione sporazume.

"Mi podržavamo zastupljenost svih partija iz političke većine, iz parlamentarne većine, da imaju zastupnike i u izvršnoj vlasti. Apsolutno. Međutim, videćemo, postoji koalicioni ugovor koji je vrlo jasan, tako da to je to zasad. Kada mi pomenute rekonstrukciju ja odmah mislim na rekonstrukciju puteva, aerodroma, železnice koja je u lošem stanju, tako da treba da se fokusiramo na rekonstrukciju infrastrukture", rekao je Spajić na otvaranju puta Kolašin - Mateševo.

A, kada je reč o rekonstrukciji Vlade, to su, kako je istakao, legitimna pitanja koja će se raspravljati u okviru koalicionog sporazuma.

"Ponašanje svih partnera su definisana koalicionim sporazumom, ko se bude ponašao na definisani način biće deo većine, ko ne bude neće", poručio je Spajić.

Upitan da prokomentariše isticanje trobojke u kabinetu predsednika Skupštine Andrije Mandića, Spajić je naveo da ovih dana vidimo isticanje brojnih simbola te da ga to ne interesuje.

image