Srbija i Balkan

Strah u Podgorici od ulaska Srba u vladu: Ako dogovorimo sa Spajićem, rekonstrukcija moguća ranije

Svima koji su govorili da je ova vladajuća većina antievropska smo izbili argumente za to, zato je ovolika nervoza zbog rekonstrukcije vlade, kaže Milan Knežević
Strah u Podgorici od ulaska Srba u vladu: Ako dogovorimo sa Spajićem, rekonstrukcija moguća ranije© R.R./ATAImages

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore predviđena je potpisanim koalicionim sporazumom parlamentarne većine i nema razloga da se od nje pravi tabu tema, kazao je predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević.

"Ako se dogovorimo sa premijerom Spajićem da rekonstrukcija bude ranije, onda će tako i biti", rekao je Knežević.

Istakao je kako je veoma važno da svi potpisnici poštuju koalicioni sporazum i da "niko nikog ne pokušava ideološki i programski prevaspitavati".

"Mi smo pokazali odgovornost i ozbiljnost izborom sudije Ustavnog suda i članova Sudskog saveta, što je bilo nezamislivo u prethodnim sazivima kad naši politički subjekti nijesu bili deo većine u Vladi i Skupštini. Tako smo svima izbili 'argumente' da je ova većina antievropska, zato je ovolika nervoza i strah od rekonstrukcije", rekao je Knežević za Portal RTCG.

Premijer Milojko Spajić rekao je juče u Skupštini da nije bilo zahteva koalicije "Za budućnost Crne Gore" da se vlada rekonstruiše prije roka predviđenog za to sporazumom o formiranju vlasti.

image