Srbija i Balkan

"Danas": Srbija protiv nasilja dobila poziv EP da prisustvuje usvajanju Rezolucije o izborima

Evropski parlament igra ključnu ulogu u podsticanju demokratskih vrednosti ljudskih prava i vladavine prava u Srbiji, kao i na celom Zapadnom Balkanu, piše u pozivu koji je Viola fon Kramon uputila koaliciji Srbija protiv nasilja
"Danas": Srbija protiv nasilja dobila poziv EP da prisustvuje usvajanju Rezolucije o izborimawww.globallookpress.com © Panoramic/Keystone Press Agency

Članovi koalicije Srbija protiv nasilja dobili su poziv Evropskog parlamenta da prisustvuju sednici tog tela kada se bude raspravljalo o izbornim neregularnostima i usvajala rezolucija, 8. februara u Strazburu.

Poziv, u koji je "Danas" imao uvid, potpisala je Viola fon Kramon, poslanica Evropskog parlamenta iz stranke Zelenih.

Naziv sednice, koji piše u pozivu, glasi: "Srbija – demokratija na raskrsnici".

Očekuje se da na tom zasedanju bude izglasana rezolucija o izborima u Srbiji, koji su održani 17. decembra prošle godine.

"Diskusija na panelu biće prilika da otvorimo dijalog o trenutnom stanju demokratije u Srbiji i adresiramo izazove nakon 17. decembra. Želela bih da naglasim važnost napora koje preuzima EP u očuvanju demokratije u Srbiji. Evropski parlament igra ključnu ulogu u podsticanju demokratskih vrednosti ljudskih prava i vladavine prava u Srbiji, kao i na celom Zapadnom Balkanu", piše u pozivu Viole fon Kramon.

Koalicija Srbija protiv nasilja sutra će održati sastanak na kojem će odrediti ko će od njenih predstavnika učestvovati na sednici Evropskog parlamenta.

image