Srbija i Balkan

Zajedno: Nećemo prisustvovati sednici Skupštine Srbije

Oni smatraju da koalicija "Srbija protiv nasilja", na čijoj listi su nastupali na izborima, ne treba da se pojavi na sednici skupštine, da bi se izbeglo, kako kažu, davanje legitimiteta vlastima u Srbiji
Zajedno: Nećemo prisustvovati sednici Skupštine Srbije© Milos Tesic/ATAImages

Stranka Zajedno pismom je obavestila partnere iz evropske porodice zelenih partija da neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Srbije koja je zakazana za 6. februar.

Oni smatraju i da koalicija "Srbija protiv nasilja" na čijoj listi su nastupali na izborima ne treba da se pojavi na sednici skupštine, da bi se izbeglo, kako kažu, "davanje legitimiteta vlastima u Srbiji" koje su prema njihovoj tvrdnji izvršile izbornu krađu.

Stranka Zajedno navodi da je jedan od njihovih partnera u koaliciji već odlučio da ne prisustvuje konstitutivnoj sednici, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za list "Danas" da je koalicija "Srbija protiv nasilja" na današnjem sastanku donela odluku povodom konstitutivne sednice Skupštine Srbije, ali da ne žele da je otkriju.

On je rekao da je sastanak bio uspešan i da će članice koalicije SPN nastupiti jedinstveno.

Prema navodima medija, na sednici Predsedništva DS zauzet je stav da njihovi poslanici ne prisustvuju sednici parlamenta.

Članovi koalicije "Srbija protiv nasilja" dobili su poziv Evropskog parlamenta da prisustvuju sednici tog tela 8. februara kada se bude raspravljalo o izborima u Srbiji i usvajala rezolucija, a poziv je potpisala poslanica iz stranke Zeleni Viola fon Kramon.

image