Srbija i Balkan

Patrijarh Porfirije se pridružio akciji dobrovoljnog davanja krvi

Krv će danas moći da se da od 10 do 14 časova u četiri hrama SPC
Patrijarh Porfirije se pridružio akciji dobrovoljnog davanja krvi© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Patrijarh srpski Porfirije dao je krv u parohijskom domu, preko puta Hrama Svetog Save na Vračaru, u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuju Crveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi.

Patrijarh Porfirije je dao krv nakon održane službe u Svetosavskom hramu, a pridružili su mu se brojni građani, kao i drugi pripadnici SPC. 

"Veoma je važno da imamo osećanja jedni prema drugima, da imamo solidarnost. Svi znamo koliko često čujemo da je nekome potrebna krv prilikom raznih operacija, zato nema ništa bolje i lepše i pred Bogom veće da oni koji su zdravi daju svoju krv koja će možda biti kap koja je potrebna za izlečenje nečije bolesti", rekao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije je pozvao sve građane da daju krv ne samo u određene dane već tokom čitave godine, jer ne znamo kada će ta krv nekome biti potrebna.

Krv će danas moći da se da od 10 do 14 časova u Hramu Svetog Save, u Hramu Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, u Hramu Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu i u Hramu Pokrova Presvete Bogoridice u Kajmakčalanskoj 55.

Iz Instituta za transfuziju krvi pozivaju sve građane mlađe od 65 godina koji su dobrog zdravstvenog stanja da daju krv.

image