Srbija i Balkan

Vladika Teodosije pozvao Srbe u Osojanu da ostanu na svojoj dedovini

Reči ohrabrenja vladike Teodosija dolaze u trenutku kada je takozvana kosovska policija upala u prostorije privremenog organa opštine Istok u Osojanu, a juče je zaplenjen novac namenjen korisnicima socijalnih davanja i penzija
Vladika Teodosije pozvao Srbe u Osojanu da ostanu na svojoj dedovini© ATA Images

Episkop raško-prizrenski Teodosije posetio je danas srpski narod u Osojanu na Kosovu i Metohiji da bi ga ohrabrio da ostane na vekovnim ognjištima i ne ostavlja svoje svetinje.

Episkop Teodosije služio je liturgiju u crkvi Svetog arhangela Gavrila uz sasluženje sveštenika mitrovičkog i pećkog namesništva, objavljeno se na sajtu Eparhije raško-prizrenske.

Vladika je podsetio je verni narod iz Osojana da imaju blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i da je kroz teže muke narod ostajao na svome, prenosi Radio Goraždevac.

Kako se navodi, nakon nemilih događaja u Osojanu, Klini i Goraždevcu na KiM, episkop Teodosije obilazi kosmetske Srbe, hrabreći ih da ostanu na svojim ognjištima.

Reči ohrabrenja vladike Teodosija dolaze u trenutku kada je takozvana kosovska policija upala u prostorije privremenog organa opštine Istok u Osojanu, a juče je zaplenjen novac namenjen korisnicima socijalnih davanja i penzija.

image