Srbija i Balkan

Još jedna provokacija: I u Leposaviću postavljena tabla sa natpisom "Republika Kosovo"

U Leposaviću je na istom mestu nekoliko dana ranije postavljena i zastava plavo žute boje, koja za vlasti u Prištini predstavlja simbol državnosti
Još jedna provokacija: I u Leposaviću postavljena tabla sa natpisom "Republika Kosovo"© Tanjug

Lokalne vlasti u Leposaviću postavile su tablu sa natpisom "Republika Kosovo" na ulazu u zgradu te opštine na severu Kosova i Metohije, dan pošto je tabla sa istim natpisom postavljena ispred ulaza u zgradu opštine u Zubinom Potoku.

U Leposaviću je na istom mestu nekoliko dana ranije postavljena i zastava plavo žute boje, koja za vlasti u Prištini predstavlja simbol državnosti.

Lokalne vlasti su prethodno sa zgrade opštine i oko nje, sa jarbola uklonile zastave Srbije, opštine Leposavić i Unmika.

Takođe je na vatrogasnoj stanici koja se nalazi u krugu policijske stanice u Leposaviću danas postavljena zastava Kosova. Ista zastava je 1. februara postavljena iznad ulaznih vrata opštine Leposavić, dok je 24. januara oko podne na zgradi Centra za socijalni rad postavljena tabla "Republika Kosovo".

Tabla sa natpisom "Republika Kosovo" postavljena je juče i na ulazu u Opštinu Zubin Potok.

U četiri severne opštine sa izrazito srpskom većinom, od prošle godine na vlasti su albanski predstavnici, izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali, nezadovoljni zbog toga što nije formirana Zajednica srpskih opština, politikom vlade u Prištini i raspoređivanjem specijalnih jedinica policije na severu KiM.

image