Srbija i Balkan

Ultimatum za Srbe u Leposaviću: Albanci traže da se hitno ukloni šator, novi rok do sutra u 15 sati

U Leposaviću je juče na zgradi Centra za socijalni rad postavljena tabla "Republika Kosovo", kao i na ulaznim vratima u zgradu opštine, a sa jarbola ispred opštinske zgrade skinute su zastave Srbije i Ujedinjenih nacija
Ultimatum za Srbe u Leposaviću: Albanci traže da se hitno ukloni šator, novi rok do sutra u 15 sati© TANJUG/ STR/

Srbi u Leposaviću dobili su rok da danas do 15 časova uklone šator koji se nalazi prekoputa opštinske zgrade ili će isti biti uklonjen od strane policije tzv. Kosova, stoji u dopisu u koji je "Kosovo onlajn" imao uvid.

Pomenut dopis je potpisao gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, kao i Marko Jablanović, aktuelni direktor za urbanizam i prostorno planiranje.

Međutim, danas je stigao novi dopis sa novim rokom, koji je ovog puta potpisao samo Hetemi.

Srbi nisu uklonili šator danas, kako im je naložila opštinska uprava, ali ga policija nije uklonila, već je rok odložen za sutra u 15 časova.

U Leposaviću je juče na zgradi Centra za socijalni rad postavljena tabla "Republika Kosovo", kao i na ulaznim vratima u zgradu opštine, a sa jarbola ispred opštinske zgrade skinute su zastave Srbije i Ujedinjenih nacija.

Sa jarbola je skinuta i zastava Opštine Leposavić.

Podsetimo, u ponedeljak je predata peticija za smenu gradonačelnika Ljuljzima Hetemija.

Prikupljanje potpisa građana Leposavića za smenu gradonačelnika počelo je 17. januara, a završeno 20. januara, kada je prikupljeno više od 20 odsto potpisa birača ove opštine.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner