Srbija i Balkan

Albanci oborili bilbord sa likom Vučića i Putina: "Jedini simbol Srbije na KiM biće njena ambasada"

Brusilicom na slike Srba na bilbordu, tako bi mogla da se opiše scena snimljena danas u Zvečanu
Albanci oborili bilbord sa likom Vučića i Putina: "Jedini simbol Srbije na KiM biće njena ambasada"© Printscreen/Fejsbuk

Dvojica ministara Kurtijeve vlade Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići prisustvovali su danas uklanjanju bilborda na kojem su fotografije počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića...

Svečlja je snimak uklanjanja bilborda objavio na Fejsbuku i tom prilikom rekao da će "jedini simbol Srbije na 'Kosovu' biti njena ambasada u Prištini".

"U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u republici Kosovo", istakao je on na Fejsbuku.

Kako je naveo, takozvano Kosovo je jasno definisano zbog svojih "demokratskih vrednosti i evroatlantske orijentacije, dok kao institucije ostaju posvećeni zakonu i redu i primeni ustavnosti u svakom delu naše zemlje".

"Ovi bilbordi i slike fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika naše države neće naći mesto u našoj državi", napisao je Svečlja.

Na ovom bilbordu, koji se nalazio na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić, nalazili su se počasni građani opštine Zvečan. Pored dva predsednika, na bilbordu su prikazani i najbolji teniser sveta Novak Đoković, srpski ambasador u SAD Marko Đurić, humanitarac Milorad Arlov, akademik Zoran Krivokapić i političar Jugoslav Kostić.

image