Srbija i Balkan

Vučić sa Guterešom u Njujorku: Sumirali smo glavne poruke sednice SB UN

Predsednik Srbije je sa generalnim sekretarom UN razgovarao o značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji
Vučić sa Guterešom u Njujorku: Sumirali smo glavne poruke sednice SB UN© TANJUG/ United Nations Photo/ Eskinder Debebe/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da je imao srdačan susret sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom sa kojim je, kako kaže, sumirao glavne poruke sa sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Dobar sastanak sa Antoniom Guteršom, analizirali smo sednicu SB i razgovarali o situaciji u regionu, postigli smo visok stepen saglasnosti u mnogim pitanjima i naučio sam mnoge stvari o kretanjima u svetu", napisao je  Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je istakao da je sa Guterešom razgovarao i o "značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

"Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju UN u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je u Njujorku sinoć učestvovao na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

image