Srbija i Balkan

Tim lekara iz Republike Srpske putuje u Hag: Sutra pregledaju Ratka Mladića

Dr Đajić je izjavio da će domaći tim doktora, forenzičar, kardiolog i načelnik neurologije utvrditi da li je generalu Mladiću pružena adekvatna zdravstvena zaštita, da li su urađeni svi potrebni nalazi i da li prima adekvatnu terapiju
Tim lekara iz Republike Srpske putuje u Hag: Sutra pregledaju Ratka Mladića© https://www.kc-bl.com/

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na čelu sa dr i direktorom klinike Vladom Đajićem, putuje danas u Hag kako bi pregledao bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Lekari iz Banjaluke bi trebalo da sutra, 21. februara, pregledaju generala u pritvorskoj jedinici, pre svega zbog sumnje da su njihove kolege iz Haškog tribunala napravili ozbiljne propuste u lečenju osuđenika na doživotnu kaznu zatvora.

Dr Đajić je izjavio da će domaći tim doktora, forenzičar, kardiolog i načelnik neurologije utvrditi da li je generalu Mladiću pružena adekvatna zdravstvena zaštita, da li su urađeni svi potrebni nalazi i da li prima adekvatnu terapiju.

Ratkov sin Darko izjavio je ranije za RT Balkan da priželjkuje da se o tome raspravi na sudu. Lekarski tim o svom trošku putuje u Holandiju.

"General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske, a i našeg zdravstvenog sistema", rekao je Đajić.

Darko Mladić poručio je da takav tretman prija njegovom ocu i "daje mu snage da izdrži golgotu kroz koju prolazi". 

image