Srbija i Balkan

Konkurs za pilote Vojske Srbije otvoren i za mladiće i devojke iz Republike Srpske

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji će do kraja 2024. godine navršiti do 27 godina, i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta
Konkurs za pilote Vojske Srbije otvoren i za mladiće i devojke iz Republike Srpske© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Mladići i devojke iz Republike Srpske kojima je želja da stanu u stroj vojske Srbije i podiče se zvanjem pilota, takođe se mogu prijaviti na konkurs za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije koji je otvoren do 31. marta.

Prijave za konkurs, koji je raspisalo Ministarstvo odbrane Srbije, mogu da pošalju kandidati koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta.

Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.

Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost "pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova" neće biti upućivani na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Uz karijeru u Vojsci Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO Vojske Srbije mladim pilotima pružaju i mogućnost za stalnim usavršavanjem.

Prijave se mogu podneti u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.

Konkurs je otvoren do 31. marta, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu (Ulica Glavna broj 1) ili na brojeve telefona 011/3074-008 i 011/3074-027.

image