Srbija i Balkan

Hrvat imao privatni arsenal oružja: Policiji predao četiri automatske puške, municiju, mine, bombe

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Hrvatskoj je i dalje je u toku i svi koji poseduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu ga predati policiji bez sankcija
Hrvat imao privatni arsenal oružja: Policiji predao četiri automatske puške, municiju, mine, bombeGetty © NurPhoto

Jedan stanovnik Gline je policiji predao veliku količinu oružja i municije u okviru kampanje "Manje oružja, manje tragedija", kojom je omogućena dobrovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, pa neće snositi sankcije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka saopštila da je ovaj stanovnik Gline juče predao policiji četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatorskih kapisli, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina, tri protivpešadijske mine, 37 metara sporogorećeg štapina, 17 upaljača za mine, spremnike za puške i 1.734 komada razne municije.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Hrvatskoj je i dalje je u toku i svi koji poseduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu ga predati policiji bez sankcija, preneli su hrvatski mediji.

Iz policije su apelovali na građane da ne donose oružje lično u policiju, već da je dovoljno da sam pozovu policiju radi predaje ili onesposobljavanja.

image