Srbija i Balkan

Vulin: Orden Aleksandra Nevskog priznanje Dodiku, ali i narodu Republike Srpske

Srbi su jedini narod u Evropi koji je u celini odbio da postane deo antiruske histerije i to nam Rusija pamti, poručio je Aleksandar Vulin
Vulin: Orden Aleksandra Nevskog priznanje Dodiku, ali i narodu Republike Srpske© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Osnivač Pokreta socijalista i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je Orden Aleksandra Nevskog, koji je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio lideru Republike Srpske Miloradu Dodiku, priznanje i Dodiku, ali i "tvrdoglavoj borbi naroda Republike Srpske da opstane."

Na pitanje da prokomentariše posetu delegacije Srpske Rusiji i Belorusiji, Vulin je rekao da je Putin svetski državnik, i da je susret sa njim čast.

Kako je naveo Vulin, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je prijatelj Srba koji je bio uz srpski narod i kada su ga ubijali.

"Belorusija i Ruska Federacija su zemlje sa kojima Srbi nemaju ni najmanje razmimoilaženje kada je reč o ključnim interesima naših država i naroda. Srbi nemaju nijedan razlog da izgube vekovnog prijatelja zbog radosti vekovnih neprijatelja", istakao je Vulin za Srnu.

On je naveo da su Srbi "jedini narod u Evropi koji je u celini odbio da postane deo antiruske histerije i da to Rusija pamti, baš kao što to ne mogu da zaborave zemlje NATO-a".

image