Srbija i Balkan

Vulin: Kad primate orden od Putina onda ste izdajnik i špijun, a od drugih zaslužni građanin

Vučić bi dobio Nobelovu nagradu samo da je priznao "Kosovo", smatra Aleksandar Vulin
Vulin: Kad primate orden od Putina onda ste izdajnik i špijun, a od drugih zaslužni građanin© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Danas morate biti deo kolektivne histerije. Ovo je vreme političke korektnosti – ne smeš nikom da kažeš ništa, osim Rusima i Srbima – ubice, narod genocida. Mržnja je dozvoljena za Ruse i Srbe. Rusi su na vrhuncu te histerije. Za sto godina moji potomci će reći da im je deda bio odlikovan od strane Vladimira Vladimiroviča Putina", rekao je senator Republike Srpske Aleksandar Vulin i doskorašnji direktor BIA za TV Hepi.

Na pitanje kako je moguće biti ruski, ali ne i francuski ili američki špijun i da oni koji dobijaju ordene zapadnih zemalja postaju heroji, a oni koje odlikuje predsednik Rusije - izdajnici, Vulin kaže da je veoma zanimljivo da kada primite orden Legije časti od Francuske – onda niste francuski špijun.

"Ja bih se obradovao uvek kada druga država mom zemljaku da orden. Kad Ružica Đinđić primi orden od Francuske – ona je zaslužna. Kada ja primim orden, ja sam špijun ruski. Ja sam bio zadužen za BIA, sarađujem sa službom i ako sam dobro radio za korist obe države – biću nagrađen. Kaže se: `Zaslužan za očuvanje srpskih i ruskih nacionalnih interesa`, ističe Vulin i naglašava da je naš najvažniji interes da Srbija ne prizna Kosovo.

"Vučić bi dobio Nobelovu nagradu samo da je priznao Kosovo. Ruski interes je da Srbija ne postane članica NATO pakta. Interes Rusije je da Srbijom vladaju Srbi, kakvi god oni bili. Gde je sukob između interesa Srbije i Rusije. Nataša Kandić primaju orden od Hašima Tačija", poručuje Vulin.

image