Srbija i Balkan

Brnabićeva o kandidaturi za predsednicu Skupštine: Veliki izazov, moram mnogo da učim

Reči predsednika Vučića su moj orden, kazala je Brnabićeva i dodala da bi volela da druge stranke iz Srbije uče od SNS-a

Premijerka Srbije Ana Branbić izjavila je povodom predloga Srpske napredne stranke da bude nova predsednica Skupštine Srbije da je to za nju veliki izazov, te da će dati sve od sebe da radi u interesu Srbije.

"Moram mnogo da učim, i počinjem od večeras da učim. Morate da znate da morate da se usavršavate i menjate", poručila je Brnabićeva iz Bukurešta.

Kako je dodala, za nju je ovo veče emotivno i posetila da je za nju najveća moguća čast u životu bila da bude na čelu vlade i da radi rame uz rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je radila kao tim.

"Hvala mojoj stranci na svemu, nema druge takve strane u Srbiji, nikad je nije ni bilo. Ja sam postala ministar za lokalnu samoupravu, a nisam bila član stranke niti sam bila u politici. Pokazala sam želju da radim, i stranka i predsednik Vučić su mi dali šansu da budem predsednik vlade", rekla je Brnabićeva.

Reči predsednika Vučića su moj orden, kazala je Brnabićeva i dodala da bi volela da druge stranke iz Srbije uče od SNS-a.

"Da imaju ideale i viziju, da budu tim, da se stranačke strasti smire, da više mislimo o svojoj zemlji. Nije bilo dana da me SNS nije podržao. Dali su mi sve zato što su u meni prepoznali želju da radim za svoju zemlju. Nisu ni tražili da se učlanim u stranku, važna je samo Srbija", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla i da očekuje da će sednica parlamenta biti održana vrlo brzo zato što Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

"Moramo da nastavimo da radimo, što brže da se formira sve u parlamentu, naravno i predsednik skupštine, odbori i sve ostalo, i vlada i da se nastavi sa radom", rekla je Brnabićeva i zahvalila Srpskoj naprednoj stranci na svemu.

Ona je dodala da je uvek dobro učiti.

"Važno je znati da treba da se usavršavate, da treba da se menjate i to je sada za mene jedan veliki izazov", navela je Brnabićeva.

image