Srbija i Balkan

Glišić: Opozicija će 2. juna proći isto kao i na izborima 17. decembra

Nisu bili laki razgovori unutar naše stranke, ali smo odlučili da poslušamo predsednika Republike, rekao je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke
Glišić: Opozicija će 2. juna proći isto kao i na izborima 17. decembra© R.Z./ATAImages

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić ocenio je da će na novim beogradskim izborima 2. juna predstavnici opozicije "u najmanju ruku" proći isto onako kao na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

"Nisu bili laki razgovori unutar naše stranke, ali smo odlučili da poslušamo predsednika Republike, smatrajući da on kao državnik mora da vodi računa o svima i da njegova odluka i predlog ima najveću težinu", rekao je Glišić za Pink, govoreći o tome kako je na sinoćnjem sastanku u zgradi Predsedništva sa liderima vladajućih stranaka došlo do konsenzusa da izbori budu održani 2. juna.

Glišić je dodao da su ovom odlukom želeli da pokažu da nisu isti i da se potpuno razlikuju od pojedinih predstavnika opozicije koji su, kako je naveo, ''na velika vrata uveli nemoral u politiku''.

"I da pokažemo da mi na velika vrata vraćamo moral u politiku. I da nam je vrlo bitno, i da nam je vrlo stalo da imamo pun jasan legitimitet za odluke koje donosimo. Dakle, vraćamo moral u politiku, ali i čuvamo ovu državu od anarhije. U državi moraju da vladaju pravo, zakon, naš Ustav i sva ona zakonska akta na osnovu kojih donosite odluku o tome kada će neki izbori biti", rekao je Glišić.

On je naglasio da su izbori koji su održani 17. decembra bili regularni.

"Rekao bih nikada regularniji i mirniji izbori. Što se tiče zapisnika koji su sačinjavali svi učesnici izbora, tu gotovo da nije bilo primedbi", rekao je Glišić i naveo da su primedbe bile tehničke prirode i da su zbog toga izbori ponovljeni na nikada manjem broju biračkih mesta, odnosno 30-ak od 8.300 u Srbiji.
Glišić je naveo da su preporuke ODIHR-a dobrodošle kako bi se unapredio izborni proces, kako bi se, na primer, podelila preglomazna biračka mesta i smanjile gužve na biralištima.

image