Srbija i Balkan

Ukratko 25. mart: Bez rasprave o NATO agresiji na SRJ;Putin: Zanima nas ko je naložio napad u Moskvi

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Rusija zna da je teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus izveden rukama radikalnih islamista, ali da je zanima ko ga je naručio
Ukratko 25. mart: Bez rasprave o NATO agresiji na SRJ;Putin: Zanima nas ko je naložio napad u Moskvi© TANJUG/ TANJUG VIDEO
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Rusija zna da je teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus izveden rukama radikalnih islamista, ali da je zanima ko ga je naručio. On je rekao da SAD čine sve kako bi svetsku javnost ubedile da navodno ne postoje tragovi umešanosti Kijeva u teroristički napad.
  • Četvoricu okrivljenih za teroristički napad tržnom centru "Krokus siti hol" u Moskvi zastupaju advokati koje je angažovala država, jer se nijedan branilac nije dobrovoljno javio, potvrdio je danas neimenovani izvor iz moskovskog suda.
  • Vojnicima, koji su se istakli prilikom hapšenja osumnjičenih u regionu Brjanska za teroristički napad na "Krokus siti hol", uručena su državna i resorna priznanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
  • Francuska je, na predlog predsednika Emanuela Makrona, podigla bezbednost na najviši nivo, nakon terorističkog napada u Moskvi, saopštio je francuski premijer Gabrijel Atal.
  • Apelacioni sud u Njujorku smanjio je sumu koju Donald Tramp treba da plati kako bi uložio žalbu na presudu za prevaru sa 464 na 175 miliona dolara i dao je Tramp SAD još 10 dana za plaćanje ovog iznosa.
  • Sednica Odbora za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj će se raspravljati o prijavi za članstvo takozvanog Kosova, biće održana u sredu 27. marta.
  • Ministarka zdravlja Danica Grujičić je na Međunarodnom forumu ATOMEKSPO 2024. koji se održava u Sočiju u Rusiji, razgovarala sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom. Ona je izjavila da je nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata i da će uskoro sve više zdravstvenih problema moći da se rešava upravo uz pomoć te grane medicine.
image