Srbija i Balkan

Bajatović za "RIA Novosti": NATO su fašisti 21. veka, sada planiraju da otcepe Vojvodinu od Srbije

Srbija podržava Rusiju i nikada joj neće uvesti sankcije, poručio je generalni direktor JP "Srbijagas"
Bajatović za "RIA Novosti": NATO su fašisti 21. veka, sada planiraju da otcepe Vojvodinu od Srbije© Antonio Ahel/ATAImages

NATO su fašisti 21. veka, koji su prvo kao cilj imali da rasparčaju Jugoslaviju, a sada planiraju da otcepe Vojvodinu od Srbije, izjavio je generalni direktor JP "Srbijagas" i zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović.

"Pogledajte šta se trenutno dešava. Evropa napušta rusku kulturu, muziku i klasiku. Pogledajte biografije nekih velikih vođa, pre svega u Nemačkoj. Tamo su babe i dede bili oficiri SS divizija. Što se tiče Jugoslavije, ona je žrtva vekovnih težnji, pre svega Nemačke i Vatikana, koji su bili zainteresovani za uticaj na katoličke Hrvate i Slovence", kazao je Bajatović.

Bajatović dodaje da je namera Nemačke i Vatikana bila, da uz pomoć Sjedinjenih Država i Velike Britanije razbiju staru Jugoslaviju u krvi građanskog rata, jer im više nije bila potrebna.

"Tada je ostala Savezna Republika Jugoslavija – Srbija i Crna Gora. Pa su i nju uništili., a sada je Crna Gora u NATO. Oni jednostavno nisu hteli da postoji zemlja koja ima 24 miliona ljudi i koja ima veliku perspektivu (Jugoslaviju)", priseća se Bajatović.

Šef "Srbijagasa" ističe da je NATO, bombardovanjem Jugoslavije, pocepao međunarodno pravo i pokazao celom svetu da je međunarodno pravo - pravila igre za male zemlje i narode i da nema pravila za jake.

"Pomogli su Hrvatskoj da protera 250.000 hrvatskih državljana srpske nacionalnosti. Zapad u tome nije bideo ništa strašno. Proterano je i 300.000 Srba sa Kosova. I sve je to normalno za njih. Onda su bombardovali Srbiju samo da bi je opljačkali i oteli našu zemlju od nas – Kosovo i Metohiju, koja predstavlja 17 odsto srpske teritorije", naveo je on.

Bajatović je naglasio da Srbija podržava Rusiju i da nikada neće uvesti sankcije, napomenuvši da Zapad kuje planove za otcepljenje AP Vojvodine od Srbije, po ugledu na Kosovo i Metohiju.

"Vojvodina – oni sada hoće i to da uzmu. To će biti regionalizacija Srbije. Da uzmu još jednu trećinu teritorije Republike Srbije. To je njihov plan. Ali ako pogledate istoriju, nema ništa novo. To je uobičajena politika Nemačke i Katoličke crkve na Balkanu", zaključio je Bajatović.

image