Srbija i Balkan

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić određen pritvor, jedan priznao zločin

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo - teško ubistvo u saizvršilaštvu
Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić određen pritvor, jedan priznao zločin© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Više javno tužilaštvo u Zaječaru donelo je naredbu o sprovođenju istrage o osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, kojima je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, saznaje Tanjug.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo navodi da je D. D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J. S. branio ćutanjem.

Njima se na teret stavlja krivično delo - teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Krivičnog zakona. 

Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Potraga za telom ubijene devojčice se nastavlja, proverom više lokacija u borskom kraju.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S. J. (50) i D. D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

image