Srbija i Balkan

Predsedavajući OEBS-a sutra u Srbiji: Sastaje se sa Vučićem

Borg će se videti sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem
Predsedavajući OEBS-a sutra u Srbiji: Sastaje se sa Vučićem© Furkan Abdula/Anadolu via Getty Images

Predsedavajući OEBS-a i ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine Malte Ijan Borg, posetiće sutra Srbiju gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pored šefa države, Borg će razgovarati sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem, saopšteno je iz OEBS-a.

Učestvovaće i na okruglom stolu sa medijskim i novinarskim udruženjima, nakon čega će se sastati sa predstavnicima različitih udruženja mladih i korisnicima inicijativa koje podržava OEBS uključujući studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nakon toga, Borg će posetiti svratište za decu iz romske zajednice koje podržava OEBS, a kojim upravlja Centar za integraciju mladih.

Pored susreta sa visokim zvaničnicima, očekuje se da će Borg posetiti Misiju OEBS-a u Srbiji, gde će se sastati sa šefom Misije Janom Bratuom, kao i sa članovima osoblja Misije.

image