Srbija i Balkan

Vučić povodom godišnjice masovnog ubistva kod Mladenovca: Država neće dozvoliti zločin bez kazne

Sa predsednikom Srbije žrtvama se poklonio i premijer Miloš Vučević
Vučić povodom godišnjice masovnog ubistva kod Mladenovca: Država neće dozvoliti zločin bez kazne© Instragram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.

On je tom prilikom poručio da sa najdubljim pijetetom odaje poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš.

"Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece. Kao predsednik, obećavam da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću", naveo je Vučić.

Vučić je posetio i Dubonu gde je ubijeno troje mladih.

"I ovaj zločin ostavio je duboku ranu na duši cele Srbije, koja i danas stoji nema pred užasom koji nas je sve zadesio, ali i ujedinio sve dobre ljude naše zemlje u nameri da se svim snagama izborimo za društvo u kojem se ovakva tragedija ne sme ponoviti", rekao je on.

Sa predsednikom Srbije žrtvama se poklonio i premijer Miloš Vučević.

U masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan pre godinu dana stradalo je devetoro i ranjeno 12 mladih ljudi. Uroš Blažić, optužen za teško ubistvo, čeka suđenje u pritvoru.

image