Srbija i Balkan

Ministarstvo prosvete: Profesor povređen na Gimnazijadi, kazne za odgovorne učenike

Okolnosti i činjenice o sukobu dvojice učenika, a u kome je povređen i jedan nastavnik utvrđuju nadležni organi – MUP i Tužilaštvo. U navedenom slučaju postupaće Gradska prosvetna inspekcija, kažu u Ministarstvu prosvete
Ministarstvo prosvete: Profesor povređen na Gimnazijadi, kazne za odgovorne učenike© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema učenicima koji su učestvovali u incidentu na Gimnazijadi škole će preduzeti sve propisane vaspitno-disciplinske mere, kažu u Ministarstvu prosvete, povodom tuče na fudbalskom meču kada je povređen profesor Treće gimnazije koji je pokušao da razdvoji učenike.

"Ministarstvo prosvete obavešteno je o događaju koji se dogodio tokom održavanja Gimnazijade u Sportskom centru Vračar. Prema prvim informacijama, učesnici događaja su učenici Treće beogradske gimnazije i Desete beogradske gimnazije. Okolnosti i činjenice o sukobu dvojice učenika, a u kome je povređen i jedan nastavnik utvrđuju nadležni organi – MUP i Tužilaštvo. U navedenom slučaju postupaće Gradska prosvetna inspekcija", kažu u Ministarstvu.

Dodaju da prate postupanje škola i pružaju im podršku i napominju da u svakoj pojedinačnoj situaciji nasilja u školi, u skladu sa propisima, postupa vaspitno-obrazovna ustanova.

Podsetimo, direktorka Treće gimnazije Olga Čokaš potvrdila je da se juče dogodio incident u kojem je profesor te škole, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.

Zbog toga je doneta odluka da se Gimnazijada prekine.

Zbog nasilja nad prosvetnim radnicima više prosvetnih sindikata najavilo je za sutra protest u Beogradu i štrajk u školama.

image