Srbija i Balkan

Đurić poslao hitan apel iz Njujorka svim državama članicama UN

Do sednice Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude glasanje o predloženoj rezoluciji o Srebrenici ostalo je manje od 24 sata, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Marko Đurić vode tešku diplomatsku borbu za svaki glas protiv ovog dokumenta
Đurić poslao hitan apel iz Njujorka svim državama članicama UN© Tanjug/Tamas Purger/MTI via AP

Republika Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju nacrta rezolucije o Srebrenici, poručio je šef srpske diplomatije na Iksu.

Đurić je još jednom apelovao na sve države članice Ujedinjenih nacije da na sutrašnjem glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija budu protiv nacrta rezolucije pod nazivom "Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

Do sednice Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude glasanje o predloženoj rezoluciji o Srebrenici ostalo je manje od 24 sata, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Marko Đurić vode tešku diplomatsku borbu za svaki glas protiv ovog dokumenta.

U Njujorku se danas održava i panel diskusija pod nazivom "Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti", u organizaciji Stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama, a gde su predstavljena svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.

Diskusija je počela minutom ćutanja za sve žrtve rata u BiH, bez obzira na njihovu etničku ili religijsku pripadnost.

Panel diskusiji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

image