Srbija i Balkan

Putinov pomoćnik potvrdio: Dodik u junu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Predsednik RS je ranije najavio da će prisustvovati SPIEF-u i izrazio nadu u susret sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom
Putinov pomoćnik potvrdio: Dodik u junu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetiće u junu Sanktpeterburški međunarodni ekonomski forum (SPIEF), rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov za TASS.

"Da, Milorad Dodik će biti na SPIEF-u", kazao je Ušakov.

Predsednik RS je ranije najavio da će prisustvovati SPIEF-u i da mu je velika čast zbog toga.

"Očekujem da će zemlje koje smatraju da se sloboda ne može postići dominacijom jednog centra u svetu izraziti svoju privrženost idejama međusobnog poštovanja, nemešanja u unutrašnju politiku, međudržavnu saradnju, uključujući i ekonomsku sferu", naglasio je Dodik.

On je istakao da se nada da će na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu imati priliku da se susretne sa visokim predstavnicima ruske vlade, uključujući i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

"Uvek mi je drago da ga vidim, a od njega se može mnogo naučiti. On je najiskusniji ministar spoljnih poslova na svetu", istakao je.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska očekuje da će tokom foruma ojačati saradnju sa mnogim ruskim kompanijama.

Naime, SPIEF će se održati od 5. do 8. juna, a na forumu tradicionalno učestvuje ruski predsednik Vladimir Putin. 

image