Srbija i Balkan

Uhapšen bivši pripadnik OVK osumnjičen za ratni zločin

Tefik Mustafa koji se pominje kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića uhapšen je na administrativnom prelazu Merdare
Uhapšen bivši pripadnik OVK osumnjičen za ratni zločin© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr

Na administrativnom prelazu Merdare danas je uhapšena osoba koja se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Danas popodne na administrativnom prelazu Merdare uhapšeno je lice koje se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na KiM", rekao je Dačić.

Reč je, kako je objasnio ministar, o Tefiku Mustafi, koji je kao pripadnik OVK naveden u izjavama svedoka kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića koja se dogodila 19. juna 1999. godine na magistralnom putu Priština-Gnjilane, kod mesta Labljan, nakon čega im se gubi svaki trag, rekao je Dačić.

Osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu za ratne zločine, dodao je on.

image