Srbija i Balkan

Pavić: Veliki uspeh, da su izborni uslovi bili fer, mogli smo i više

Nestorovićev pokret osvojio je prema prvim podacima devet odborničkih mesta, odnosno tri više nego u decembru
Pavić: Veliki uspeh, da su izborni uslovi bili fer, mogli smo i više© Milos Tesic/ATAImages

Aleksandar Pavić, član pokreta "Mi - snaga naroda- Branimir Nestorović" smatra fantastičnim uspehom to što je ova politička snaga osvojila, prema prvim podacima, 8,2 odsto podrške beogradskih birača.

Nestorović će tako u Skupštinu grada poslati devet odbornika, odnosno ovaj pokret sada je osvojio tri mandata nego nakon decembarskih izbora.

"S obzirom na to da smo krajem februara doživeli rascep pokreta, ali i zbog toga što smo tokom poslednjih mesec dana izbačeni i iz provladinih i prozapadnih medija, mislimo da  je ovo odličan rezultat na kome možemo da gradimo dalju budućnost", istakao je Pavić.

On je zahvalio svojim saborcima ali i glasačima koji su istrpeli ovu medijsku blokadu tokom koje "nismo imali prilike da se obraćamo ljudima".

"Da smo imali uslove za iole fer izbornu utakmicu, verujem da smo mogli i više. Rekli smo već da je za nas uspeh sve više nego u decembru, a ovo je mnogo više nego što smo osvojili u decembru", podvukao je sagovornik RT Balkan.

On je potvrdio stav lidera pokreta Branimira Nestorovića, da će, "Mi - snaga naroda", ukoliko opet budu tas na vagi i sve bude zavisilo od njih, pozvati druge partije da podrže njihovog kandidata kako bi "Mi" formirali manjinsku vlast.

image