Srbija i Balkan

Đilasova stranka odgovorila Manojloviću: Očekivali smo izvinjenje

Lider Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović dao je ultimatum strankama opozicije da se danas do 10 časova izjasne da li podržavaju njegovu ideju da napuste republički parlament i da se krene u građansku neposlušnost
Đilasova stranka odgovorila Manojloviću: Očekivali smo izvinjenje© Milos Tesic/ATAImages

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa odgovorila je danas na poziv Sava Manojlovića da opozicija napusti parlament i krene u građansku neposlušnost.

U odgovoru na ultimatum koji je Manojlović dao za danas do 10 sati Marinika Tepić navodi da su upozoravali da će režim ponovo pokrasti izbore, te da su zato pozvali da se ne učestvuje na izborima i tako ne daje legitimitet.

"Nažalost, neke opozicione kolege nas nisu poslušale. Očekivali smo da će te kolege u izbornoj noći, kao što je urađeno 17. decembra, izaći i reći da su izbori pokradeni i da su pogrešili što su na njima učestvovali, ali to se nije desilo", navodi Tepić u saopštenju.

Kako kaže, tri dana nakon toga Manojlović traži da se brani rezultat samo nekoliko opština, dok se SSP "od početka bori za pobedu nad režimom", te da zato pre svega moraju da insistiraju na izbornim uslovima.

"Smatramo da je ova naknadna pamet nanela puno štete građanima, jer su izlaskom na izbore legitimizovali Vučićevu 'izbornu' pobedu. Takođe smatramo i da opozicija ultimatume treba da postavlja političkom protivniku Vučiću, a ne opozicija opoziciji, kao i da opozicione organizacije treba međusobno direktno da razgovaraju, a ne preko medija", zaključuje Tepić.

Jedina opoziciona stranka koja je za sada podržala ideju Manojlovića je stranka Zajedno Nebojše Zelenovića koja je bojkotovala i izbore u decembru i sada.

image