Srbija i Balkan

Petković i Đurić sa Srbima sa KiM: Zajednički zadatak da sačuvamo srpski narod na Kosmetu

Jedna od glavnih tema razgovora bila je političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji
Petković i Đurić sa Srbima sa KiM: Zajednički zadatak da sačuvamo srpski narod na Kosmetu© FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM

Zajednički zadatak je da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji, zaključeno je danas na sastanku direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i ministra spoljnih poslova Srbije Marka Đurića sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Petković se danas, uoči sutrašnjeg Prvog svesrpskog sabora u Beogradu, sastao sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Petković i nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Đurić su, kako je saopšteno, sa Srbima sa Kosova razgovarali pre svega o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosmetu u svetlu svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice.

Predstavnici srpskog naroda sa KiM izvestili su direktora Petkovića i ministra Đurića o svim izazovima i problemima sa kojima se suočava srpski narod, ali i nepokolebljivoj rešenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima.

"Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića", zajednički je zaključak nakon sastanka.

image