Srbija i Balkan

Slaviša Orlović izabran za dekana Fakulteta političkih nauka

Uoči sednice Saveta FPN-a pet članova tog tela podnelo je ostavke
Slaviša Orlović izabran za dekana Fakulteta političkih nauka© Amir Hamzagic/ATAImagess

Profesor dr Slaviša Orlović izabran je danas na sednici Saveta Fakulteta političkih nauka za dekana tog fakulteta, saznaje Tanjug.

Prema informacijama Tanjuga, na početku sednice Saveta konstatovane su ostavke pet članova tog tela, čime je njihov broj sa 27 smanjen na 22.

Konstatovano je da tih 22 člana imaju pravo glasa.

Budući da je Orlović dobio 13 glasova, konstatovano je da je dobio potrebnu većinu, čime ga je Savet FPN izabrao za dekana te visokoškolske ustanove.

Sednica je održana u veoma teškoj atmosferi u kojoj je grupa mladih ljudi protestovala što je, kako prenose mediji, shvaćeno kao pritisak na članove Saveta. Na samoj sednici Saveta je rečeno da su okupljeni fizički sprečili dva člana tog tela da uđu u prostoriju.

Okupile su se i studentkinje, prenosi N1, koje su negodovale zbog izbora Orlovića, imajući u vidu da je protiv njega 2014. godine postojala prijava studentkinje koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje.

Slaviša Orlović je rođen 19. februara 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici gde je završio osnovnu i srednju školu.

Pre dolaska na FPN, radio je u Rektoratu Univerziteta Beogradu (1997-2003) kao rukovodilac Sektora za naučno-obrazovnu delatnost i zamenik generalnog sekretara UB.

Na FPN-u je prošao sve stepenice do zvanja redovnog profesora, za užu naučnu oblast politikološko-sociološke studije.

Bio je prodekan Fakulteta političkih nauka od 2012. do 2014. godine.

image