Srbija i Balkan

Šta to sanja Aljbin Kurti: EU i NATO cilj lažne države "Kosovo"

Premijer privremenih prištinskih institucija je naglasio da Priština jača veze sa Amerikom, dok se, kako kaže, "Srbija svrstava uz Rusiju, jer Rusija stoji iza stavova Srbije"
Šta to sanja Aljbin Kurti: EU i NATO cilj lažne države "Kosovo"Getty © Erkin Keci/Anadolu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je izjavio da je Evropska unija politički cilj takozvanog Kosova, a NATO vojna sudbina, prenosi "Koha".

"Srbija se svrstava uz Rusiju, jer Rusija stoji iza stavova Srbije. Naš narod i Albanija kontinuirano jačaju veze sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim evropskim zemljama. Evropska unija je ciljna politička porodica, a NATO je naša vojna sudbina", naveo je Kurti, na svečanoj sednici u skupštini privremenih prištinskih instituciji.

Kurti je rekao da Priština želi dobre odnose i "međusobno priznanje sa susednim zemljama bez napada i agresije", i zahvalio "prijateljskim zemljama na njihovom doprinosu oslobođenju Kosova".

Izgleda da Kurtijeve planove remete dobri odnosi Srbije i Rusije, tako da se on nedavno  požalio da "Priština ima problem se Beogradom koji se nije distancirao od Vladimira Putina".

image