Srbija i Balkan

Dodik čestitao Putinu Dan Rusije: Nastavićemo da jačamo prijateljske odnose na obostrano zadovoljstvo

Predsednik Republike Srpske se zahvalio Rusiji na stavu o poštovanju Dejtonskog sporazuma
Dodik čestitao Putinu Dan Rusije: Nastavićemo da jačamo prijateljske odnose na obostrano zadovoljstvowww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu praznik Dan Rusije i istakao da Republika Srpska posebno ceni to što je Rusija glasala protiv rezolucije o Srebrenici i stav o poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Poštovani predsedniče, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama i bratskom narodu Ruske Federacije najsrdačnije čestitam 12. jun - Dan Rusije. Uveren sam da ćemo i u budućnosti raditi na jačanju prijateljskih odnosa naših naroda na svim poljima, na obostrano zadovoljstvo... Upućujem Vam izraze dubokog poštovanja", navedeno je u Dodikovoj čestitki.

Povodom današnjeg praznika, u Kremlju je održana ceremonija uručenja državnih nagrada iz oblasti nauke i tehnologije, književnosti i umetnosti, kao i za izuzetna dostignuća u oblasti ljudskih prava i dobrotvornih aktivnosti za 2023. godinu.

image