Srbija i Balkan

Kojić saslušan po prijavi Emira Suljagića: Neće me ućutkati, nastaviću govorim o Srebrenici

Branimir Kojić saslušan je danas po prijavi direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića
Kojić saslušan po prijavi Emira Suljagića: Neće me ućutkati, nastaviću govorim o Srebrenici© Приватна архива/Уступљена фотографија/РТ Балкан

Predsednik Skupštine Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Branimir Kojić istakao je da ga neće zaplašiti i obeshrabriti krivične prijave koje direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić podnosi protiv njega zbog, kako kaže, iznošenja činjenica u vezi sa manipulacijama brojem ukopanih Bošnjaka u Potočarima.

Kojić je rekao da Suljagića boli istina i činjenica da je, između ostalog, sahranio oca kao žrtvu iz jula 1995. godine, iako je poginuo 1992. godine i što je zbog toga podneo prijavu protiv njega u PU Zvornik.

"Moj otac je ubijen na svom ognjištu, a njegov je ubijen u napadu na srpsko selo i sada njemu smeta što smo ga demaskirali što je sahranjen kao žrtva navodnog genocida. Smeta mu što iznosimo istine i na ovaj način pokušava da me ućutka, a moram da kažem da me neće ućutkati, svaku informaciju iznosiću javno i govoriću", rekao je Kojić.

Dodaje da ne želi da prikriva istinu i bude saučesnik u lažima i manipulacijama.

Branimir Kojić saslušan je danas po prijavi direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića.

Kojića je Suljagić prijavio zbog izjave za RT Balkan u tekstu pod naslovom "Brutalni napadi na Srbe koji se bore za istinu o Srebrenici: Optužuju ih da su ubijali kao deca", u kojem je otkrio zbog čega su počeli napadi na njega i njegovu porodicu.

U napadima su otišli i korak dalje, pa su na društvene mreže plasirali tvrdnju da je Kojić sa rođenim bratom i sam ubijao bošnjačku decu u Srebrenici od 1992. godine. Iako je on te 1995. godine imao pet, a njegov brat sedam godina.

"Nakon što sam obelodanio da laži iz biografija onih koji najgnusnije napadaju Srbe u nadi da im prilepe etiketu 'genocidnog naroda', počeli su žestoki napadi na mene i moju porodicu", rekao je tada za RT Balkan Kojić, koji je drugu godinu zaredom u izveštaju Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima, čija istraživanja finansiraju zapadne ambasade, na listi "negatora 'genocida'".

image