Srbija i Balkan

Formiran predmet protiv Emira Suljagića zbog pretnji oficiru policije u Zvorniku

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić sumnjiči da je 31. maja izvršio krivično delo ugrožavanje bezbednosti, jer je putem telefona upućivao pretnje pomoćniku načelnika zvorničke Policijske uprave Adisu Cibraliću
Formiran predmet protiv Emira Suljagića zbog pretnji oficiru policije u ZvornikuGetty © Giles Clarke

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo je predmet protiv direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića zbog ugrožavanje bezbednosti policijskog službenika.

Iz ovog tužilaštva za RTRS je rečeno da je predmet protiv Emira Suljagića formiran 10. juna po obaveštenju Policijske uprave Zvornik, u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje bezbednosti, počinjenog na štetu policijskog službenika.

"Policijskim službenicima PU Zvornik je naloženo preduzimanje svih potrebnih mera i radnji u cilju prikupljanja dokaza, potrebnih za rasvetljavanje predmetnog događaja i donošenja pravilne i zakonske tužilačke odluke", naveli su iz Tužilaštva.

Iz Policijske uprave Zvornik rečeno je da policijski službenici u ovom slučaju postupaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i da bi Suljagić trebalo da bude saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Dodaju da se Suljagić sumnjiči da je 31. maja izvršio krivično delo ugrožavanje bezbednosti, jer je putem telefona upućivao pretnje pomoćniku načelnika zvorničke Policijske uprave Adisu Cibraliću.

Suljagić je objavio da je odbio da daje izjavu u Policijskoj upravi Zvornik bez prisustva advokata.

image