Srbija i Balkan

Dodik komentarisao Šmitovu i Helezovu sliku: Širok osmeh i odsustvo sramote

Fotografija je paradigma BiH i muzej tamne strane Evrope, tvrdi predsednik RS
Dodik komentarisao Šmitovu i Helezovu sliku: Širok osmeh i odsustvo sramote© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Zagrljaj lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita i ministra odbrane u Savetu ministara BiH Zukana Heleza, obeležio je, kako je to primetio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik gledajući njihovu fotografiju – "širok osmeh i odustvo sramote".

Komentarišući sliku pozdrava Šmita i Heleza, Dodik je rekao da je na njoj prikazana "paradigma BiH".

"Srdačan zagrljaj lažnog Šmita i Heleza. Širok osmeh i odsustvo sramote. Prvi koji se lažno predstavlja kao čuvar mira i drugi koji neskriveno priziva rat. Verovatno je ovaj prvi drugome 'oštro' saopštio da su pretnje temelj demokratije, da je prizivanje rata oličenje mirotvorstva, da je mržnja osnov saživota", istakao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Kako navodi predsednik Republike Srpske, teško da se u tom iskrenom i prijateljskom ćaskanju zaobišla tema EU puta BiH.

"Sigurno je Šmit posavetovao Zukana da se od Sarajeva do Brisela najbrže stiže tako što će kao 'osvedočeni mirotvorac', Atila 21. veka, pregaziti sve na tom putu. Put do zvezda posut je trnjem. A njih dvojica iz najmračnije prošlosti žele da se vinu u visine", dodaje Dodik.

Ističe da je ova fotografija "muzej tamne strane Evrope".

"Ljudi opasnih namera, bolesnih ambicija, bez skrupula i moralnih stega. Slika potonuća BiH. Opomena Bošnjacima", zaključuje Dodik.

image