Srbija i Balkan

Bisljimi: Srbija mora da snosi odgovornost za genocid na "Kosovu"

Bisljimi je održao sastanak sa predstavnicima Koordinacionog saveta udruženja porodica nestalih sa KiM, a kako se navodi u saopštenju "Srbija mora da se suoči sa prošlošću"
Bisljimi: Srbija mora da snosi odgovornost za genocid na "Kosovu"© Anadolu / Contributor

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi sastao se sa predstavnicima Koordinacionog saveta udruženja porodica nestalih sa KiM.

Na sastanku je istaknut značaj internacionalizacije genocida koji je "Srbija počinila na Kosovu", za šta je rečeno da se organizacije mogu u potpunosti osloniti na podršku Vlade, kao i na neophodnost "rasvetljavanja zločina, masakra i strukturiranim planovima Srbije za etničko čišćenje kosovskih Albanaca, privođenjem odgovornih za zločine pred lice pravde", prenosi "Koha".

"Republika Kosovo nastavlja svoje neumorne institucionalne napore u ovom pravcu, ali se, nažalost, suočava sa nespremnošću, poricanjem i oklevanjem srpskih vlasti da ih razjasne. Srbija, sada međunarodno priznata kao genocidna država, mora se suočiti sa prošlošću i mora biti odgovorna za genocid na Kosovu", navodi se u saopštenju kabineta zamenika premijera privremenih prištinskih institucija.

image