Srbija i Balkan

Crnogorski ministar tražio da se naoruža: Ministarstvo odbilo zahtev

Andrej Milović se prijavio za nabavljanje oružja kao član streljačkog kluba
Crnogorski ministar tražio da se naoruža: Ministarstvo odbilo zahtev© Amir Hamzagic/ATAImages

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore odbilo je zahtev ministra pravde Andreja Milovića za izdavanje odobrenja za nabavku i nošenje oružja radi bavljenja sportskim streljaštvom.

Milovićev zahtev je odbijen zbog zakonskih smetnji, odnosno jer nije pravosnažno okončan prekršajni postupak koji je protiv njega pokrenut jer je u hodniku Skupštine 9. februara oduzeo telefon iz ruke novinarki Libertasa i predao ga službeniku svog obezbeđenja.

Ministar pravde kazao je "Vijestima" da se kao član streljačkog kluba, sporta kojim se bavi još od osnovne škole, MUP-u 21. marta 2024. podneo zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja radi bavljenja sportskim streljaštvom.

"Uz zahtev sam priložio dokaz o ispunjenosti posebnih uslova za izdavanje odobrenja za nabavku oružja shodno članu 13 stav 2 tačka 2 Zakona o oružju, zajedno sa potvrdom kluba praktičnog streljaštva 'Češka zbrojevka', Šuting akademi Montenegro, koja potvrđuje moje aktivno članstvo", naveo je Milović.

Milović je potvrdio da će nakon okončanja postupka ponovo podneti zahtev za odobrenje za nabavku oružja.

Još uvek aktuelni ministar pravde Crne Gore došao je u sukob sa predsednikom svoje stranke Milojkom Spajićem, zbog čega je isključen iz Pokreta Evropa sad, ali je ostao na ministarskom mestu.

Nakon što je Crna Gora po skraćenom postupku donela niz zakona kako bi zatvorila poglavlja u pregovorima sa EU koji se tiču pravosuđa, Milović je na konferenciji za medije otvoreno kritikovao Spajića i tražio da ga Skupština smeni.

Spajić je potom predao Skupštini zahtev za razrešenje Milovića što je izvesno, ali se još čeka odluka predsednika Skupštine Andrija Mandića da dozvoli ili odbije zahtev Milovića da se na toj sednici još jednom obrati poslanicima i javnosti.

image