Srbija i Balkan

Lajčak uoči sastanka u Briselu: Nadam se da će Vučić i Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine je istakao da je prethodnu nedelju posvetio temeljnim pripremama današnjeg dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou
Lajčak uoči sastanka u Briselu: Nadam se da će Vučić i Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je istakao da je sve spremno za današnji sastanak na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću.

Lajčak je u objavi na Fejsbuku, uoči današnjeg dijaloga na visokom nivou o normalizaciji odnosa, istakao da je prethodnu nedelju posvetio temeljnim pripremama i dodao da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini.

"Posetio sam Kosovo i Srbiju da razgovaram o svrsi ovog sastanka – da se sagledaju dostignuća i planiraju naredni koraci, posebno u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji. Naši razgovori su bili otvoreni, iskreni i važni za proces normalizacije. Sve je spremno za sutra i nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budućnosti", poručio je Lajčak.

image