Srbija i Balkan

Vučić: Nećemo imati milosti prema teroristima u Srbiji (VIDEO)

Predsednik je rekao da je operisani žandarm potpuno svestan
Vučić: Nećemo imati milosti prema teroristima u Srbiji (VIDEO)© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je povređenog pripadnika Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu ispred ambasade Izraela u Beogradu.

"Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iznenada je Salahudin Žujović ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto, ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu", rekao je predsednik novinarima.

Istakao je da je važno što se žandarm uzdržao od vađenja strele iz vrata, u protivnom bi stradao.

"Traga se za još jednim licem koji se rukovodi istim principom kao Salahudin, znamo da se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Oni su bili praćeni, još sedam-osam dana bilo je potrebno da se prikupe dokazi i da budu uhapšeni. Reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke i terorističke krugove.  Očigledno je da su ranije krenuli u akciju", rekao je Vučić.

Napomenuo je da svako ima pravo da bira veru kojoj pripada, ali da su oni ušli u ekstremističke i terorističke krugove i da su bili praćeni po liniji indikativnoj na terorizam.

Znamo da je glavni terorista došao da poseti majku, otkrio je predsednik, i dodao je da mu se nakon toga izgubio trag da bi se ujutro na ovakav način sve završilo.

"Akciju nastavljamo, garantujemo sigurnost i bezbednost svim građanima.  Čestitam svim komandirima Žandarmerije i policije, tako su dobro obučeni. Čestitam i ministru, čestitam na izuzetnom ponašanju žandarma Miloša Jevremovića. Biće odlikovan čim izađe iz bolnice", istakao je predsednik.

Vučić je rekao i da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da se uhapse, jer nema dokaza.

Uz to je napomenuo da će ovo stanje trajati tri do četiri dana, dok se svi indikovani na terorizam ne nađu iza rešetaka i ulice ponovo budu sigurne.

"Sada se nastavljaju akcije, da naše ulice budu sigurne. Lovimo ih, znamo i imena i sve drugo. Obavićemo taj posao. Važno da je naš junak Miloš Jevremović živ i pokazao je kako se postupa. Nećemo imati milosti prema terorizmu", naglasio je Vučić.

Podsetimo, danas u Beogradu pripadnik Žandarmerije pogođen je iz samostrela u vrat ispred ambasade Izraela, napadač je ubijen, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je u pitanju teroristički akt.

Opširnije o napadu pročitajte OVDE.

image