Rusija

Gerasimov: Međunarodni terorizam nastavlja da bude globalna pretnja miru

Izazovi sa kojima se suočavaju države Zajednice nezavisnih država postaju sve raznovrsniji, što nas obavezuje da imamo dobro opremljene i obučene oružane snage, ističe načelnik ruskog Generalštaba
Gerasimov: Međunarodni terorizam nastavlja da bude globalna pretnja miruwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Zapad dosledno radi na rušenju osnova strateške stabilnosti u svetu i uništavanju međunarodnih bezbednosnih instituta, rekao je danas načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov, na sednici Komiteta načelnika generalštaba Zajednice nezavisnih država (ZND), koja se održava u Moskvi. 

Gerasimov je istakao da se sastanak održava u vrlo promenljivim vojno-političkim uslovima koji imaju tendenciju da se pogoršaju.

"U različitim krajevima planete, uz pomoć spoljašnjeg stimulansa, izbijaju izvori napetosti, a međunarodni terorizam uz podršku sponzora iz senke kao i pre nastavlja da bude globalna pretnja miru", kaže Valerij Gerasimov.

"U ovakvim uslovima, izazovi sa kojima se suočavaju države ZND postaju sve realniji i raznovrsniji, što nas obavezuje da imamo dobro opremljene i obučene oružane snage", zaključio je načelnik ruskog Generalštaba.

image